بازی در بلاکچین چیست و چه کاربردی دارد؟

بازی های بلاکچین

به طور کلی برای شرح دادن مفهوم بازی های بلاکچین باید گفت این دسته از بازی ها از فناوری بلاکچین استفاده میکنند، که در آنها بازیکن ها قدرت بیشتری در کنترل همه چیز خواهند داشت. بلاکچین به آنها توانایی مالکیت دارایی‌های دیجیتال درون بازی را می دهد. (با توجه به هر بازی متفاوت است) در بعضی از بازی‌ها بازیکن‌ها توانایی اداره کل بازی را دارند. مدل های بسیار مختلفی از بازی‌های بلاکچین وجود دارد و در حال توسعه هستند، اما قبل از اینکه به آنها بپردازیم، مهم است که خود فناوری بلاکچین را بهتر درک کنیم.

 

معرفی بلاکچین

بلاکچین به نوعی از شبکه های کامپیوتری گفته می شود که مدیریت آن به صورت غیرمتمرکز انجام می پذیرد. این بدان معناست که قدرت و تمام داده های شبکه در دست یک سازمان یا فرد مانند: گوگل، آمازون ،مایکروسافت یا فیسبوک نیست. در عوض، تعداد بسیار زیادی کامپیوتر در نقاط مختلف جهان به شبکه های بلاکچین متصل هستند و پردازش ها را به عهده میگیرند. (که نود یا ماینر به آنها گفته می شود) و در عوض اختصاص دادن پردازش مورد نیاز به آنها پاداش مشارکت در شبکه بلاکچین تعلق خواهد گرفت. این یعنی یک نفر نمی تواند شبکه را به چالش بکشد یا خاموش کند.

در یک شبکه معمولی یک فایل می تواند بدون اینکه کسی متوجه شود از یک کامپیوتر به کامپیوتر دیگر منتقل شود. در بلاکچین هر حرکت داده توسط کل شبکه تایید می شود. به همین دلیل است که چیزی مانند بیت کوین کار می کند. در سراسر شبکه همه رایانه ها هر تراکنش را تایید و ثبت می کنند. بنابراین هیچکس نمی تواند پولی را خرج کند که مال او نیست. بلاکچین راهی است که به بیت کوین اجازه می دهد تا در سراسر جهان حرکت کند و تاثیر بگذارد.

با این حال، بیت کوین تنها محصولی نیست که از فناوری بلاکچین استفاده می کند. پروژه های دیگر نیز از اصول این فناوری استفاده می کنند. به لطف هنر رمزنگاری و بازی های بلاکچین، اتریوم برجسته ترین آنهاست. علاوه براین، شبکه هایی مانند: Tron, EOS, WAX, Cardano, Avalanch, Solana, Matic و … نیز میزبان بازی های بلاکچین و متاورس های گوناگون هستند. ردیابی تراکنش و محصولات در هر بلاکچین کمی با دیگری متفاوت است اما ماهیت همه آنها یکی می باشد و به شفافیت تمامی داد و ستد ها را می توانید رصد کنید.

 

بازی های روی بلاکچین

وقتی در مورد بازی های بلاکچین صحبت می کنیم، منظور از بازی هایی هست که از بلاکچین روی یک یا چندین قسمت بازی خود استفاده می کنند. بازی هایی وجود دارند که مالکیت دارایی های درون بازی را روی بلاکچین ذخیره می کنند و بازی هایی نیز هستند که کل دنیای خود را روی بلاکچین اجرا می کنند. بین این دو مدل بازی تفاوت هایی وجود دارد که در ادامه به آنها می پردازیم.

 

حداقل: مالکیت بر دارایی های درون بازی

این بازی ها مانند سایر بازی های موجود بر روی یک یا چند سرور متمرکز اجرا می شوند. با این حال، بازیکنان می‌توانند لوازم ، آیتم ها ، کاراکترها و درکل دارایی های درون بازی را در قالب یک توکن NFT در کیف پول شخصی خود نگهداری کنند. تک تک این NFT ها یک دارایی غیرقابل تعویض هستند. این بدان معناست که فقط صاحب NFT می تواند از مزیت ها و کاربرد آن NFT استفاده کند. برای مثال شما میتوانید صاحب یک شمشیر دیجیتال درون یک بازی نقش آفرینی باشید و فقط شما می توانید از آن استفاده کنید. بلاکچین هر معامله یا مالکیت توکن های NFT را ثبت می کند و همه می توانند ببینند که هر کیف پول دارای چه توکن ها و NFT هایی است. بر اساس محبوبیت بازی و قابلیت استفاده در داخل بازی، آن توکن خاص ارزش مالی خاصی در دنیای واقعی دارد.

 

متوسط: سهم مالکیت و سهم از درآمد

علاوه بر مدل قبلی بازی هایی وجود دارند که به کاربران اجازه تولید و استفاده از NFT ها را میدهند. به طور مثال این امکان وجود دارد که در یک بازی به طور تصادفی یک شمشیر محنصر به فرد تولید کنید و آن را ارتقا دهید و در همین حین سهم درآمدی شما از آن شمشیر بیشتر می شود. در بیشتر موارد NFT ها درون کیف پول کاربر قرار دارند و بازی با اتصال به کیف پول کاربر NFT ها را شناسایی و اجازه استفاده در بخش های مختلف به صاحب آن کیف پول می دهد، اما در بعضی بازی ها هم نیاز است که NFT را از کیف پول شخصی به کیف پول درون بازی منتقل کنید تا دسترسی به آن NFT را داشته باشید.

کاربران می توانند بسته به NFT های مورد استفاده از طرف بازی هدایا ، مقدار توکن معین و … دریافت کند که تمام این ها از طریق شبکه بلاکچین به کاربر منتقل می شود. (اغلب بازی هایی که برای کسب درآمد استفاده می شوند.)

این مدل بازی ها مانند مدل قبلی از سرورهای متمرکز استفاده می کنند و برای کاربردهای مدیریت دارایی های دیجیتال ، نقل و انتقالات توکن ها ، خرید و فروش دارایی های دیجیتال یا همان NFT ها و تولید NFT های منحصر به فرد از شبکه بلاکچین استفاده می کنند.

درآمد از بازی

 

حداکثر: حکومت غیرمتمرکز کامل

در نهایت میرسیم به مدل آخر که نه تنها از تمامی مواردی که در مدل های قبلی گفته شد استفاده می کند بلکه گیم پلی خود را نیز بر روی بلاکچین پیاده سازی کرده است. در این بازی ها هر نود باید هر انتخابی که کسی انجام میدهد را تایید کند، در نتیجه تقلب در بازی عملا غیر ممکن می شود. این بدان معنا است که توسعه دهنده بازی هیچ کنترلی در بازی ندارد. بعضی از این بازی ها از بلاکچین های موجود استفاده می کنند و بعضی ها نیز بلاکچین سفارشی خود را دارند که به لطف سیستم غیرمتمرکز به طور کامل توسط بازیکنان نگهداری می شود. این اساساً شکل نهایی خودگردانی یک بازی توسط بازیکنان و دارندگان دارایی ها و توکن های یک بازی است.

۱ دیدگاه

  • متشکر از مطلب مفیدتون بازی های بلاکچینی درآمدزا بسیار جالب و سرگرم کننده هستند واقعا توصیه میکنم بازی کنید و درامد دلاری کسب کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *