بیزینس مدل پرداخت در ازای بازی (Play to Earn) جدیدترین نوع توسعه صنعت بازی ها می باشد. این یک مدل کسب و کار است که مفهوم اقتصاد باز را در بر می گیرد و مزایای مالی را برای همه بازیکنانی که با مشارکت در دنیای بازی به ارزش می افزایند، ارائه می کند. احتمالاً مفاهیم مدل پرداخت در ازای بازی هنوز به شکل همه گیر در دنیای بازی های مدرن مشاهده نشده است، اما به جرات می توان گفت آینده بازی ها را رقم خواهد زد. از این به بعد در وبسایت متاگردی به طور تخصصی به این بحث می پردازیم، پس عبارت مخفف P2E را بیشتر می شنوید.
انواع بازی ها در گذشته
امروزه زمانی که در حمل و نقل عمومی هستیم یا لحظاتی را برای خودمان صرف می کنیم، با گوشی هوشمند خود بازی می کنیم. وقتی می خواهیم تجربه عمیق تری داشته باشیم، بازی را روی رایانه شخصی یا کنسول خانگی خود راه اندازی می کنیم. بدون توجه به پلتفرم، مدل های کسب و کار مناسب هر بازیکنی وجود دارد.
اگر از اهالی دنیای بازیهای کامپیوتری یا موبایلی باشید، مطمئناً مدل های مختلفی از این قبیل بازی ها را تجربه کرده اید. مدل هایی وجود داشتند که برای ورود به بازی مربوطه شما می بایست بازی را به صورت آنلاین یا آفلاین خریداری می کردید، تا وارد دنیای آن بازی شوید. این مدل یکی از قدیمی ترین مدل هاست، در مواردی شما نیاز به پرداخت هیچ مبلغی نیستید و بازی را به صورت کاملاً رایگان نصب می کنید. اما در حین بازی برای خرید بسته ها ، آیتم ها و غیره باید قیمت هرکدام را پرداخت کنید.
یک مدل بسیار پرطرفدار هم وجود داشت که شما باید برای هر ماه بازی در دنیای آنها مبلغی را پرداخت کنید، در واقع اشتراک آن بازی را به صورت موقت خریداری می کنید. (مانند Worlds of Warcraft)
برخی از بزرگترین بازی های موجود در بازار همانطور که در بالاتر اشاره کردم به صورت کاملاً رایگان در اختیار بازیکنان قرار می گیرد، اما با فروش های درون برنامه ای خود به پر درآمدترین بازی های بازار بدل می شوند. (مانند: Fortnite , League of Legends و …)
این بازی های رایگان میلیاردها دلار درآمد داشته اند و هیچ چیز مانع آنها نمی شود. این فقط نشان می دهد که مدل کسب و کار رایگان به بلوغ رسیده است و توسعه دهندگان در کسب درآمد از بازی های رایگان به تبحر کامل رسیدهاند.
پرداخت در ازای بازی
این حوضه از بازی ها به تازگی جان گرفته و طرفداران بسیاری در سراسر دنیا آنها را دنبال می کنند. در کل می شود این مدل از بازی ها را به دو دسته تقسیم کرد، دسته اول بازی های Free to play یا F2P که برای ورود به پول نیازی نیست و دسته دوم بازی های Play to Earn یا P2E که برای ورود به آنها شما نیاز به مبلغ اولیه یا NFT دارید.
بازی های Free to Play
در مدل بازی های F2P بازیکن می تواند بدون پرداخت هیچ هزینه ای وارد بازی شود و به نسبت مدل آن بازی درآمد کسب کند. اما در اکثر مواقع شما می بایست برای سرعت بخشیدن به فرایند بازی خود در بخش های مختلف هزینه هایی را پرداخت کنید. این هزینه ها در اصل اجباری نیستند اما برای درآمد بیشتر مفید می باشند.
بازی های Play to Earn
حالا مدل بازی های P2E شباهت های زیادی با مدل کسب و کار رایگان دارد. اغلب یک بازی برای کسب درآمد از استراتژی هایی استفاده می کند که بتواند راهی را باز کند تا بازیکنان بدون پرداخت هزینه به بازی مشغول شوند و دارایی های دیجیتال یا رمزارز مختص آن بازی را دریافت کنند. در مدل P2E هم همینطور هست اما با تفاوت هایی که در ادامه در مورد آنها بیشتر صحبت می کنیم.
وقتی شما تصمیم میگیرید که در یک بازی P2E وارد شوید، بسته به بازی مورد نظرتون باید در جاهای مختلف هزینه کنید، که در واقع می توان ورود به این مدل از بازی ها را یک نوع سرمایه گذاری جالب تصور کرد. سود و ضرر این مدل از سرمایه گذاری وابسته به انتخاب شماست که آیا در بازی درستی وارد شده اید؟ آیا آیتم های (NFT) درستی را خریداری کرده اید؟ و فاکتورهای بسیار زیاد دیگر.
سرمایه گذاری در یک بازی
از بازی های Play to Earn می توان درآمد بیشتری را نسبت به بازی های Free to Play به دست آورد، اما خب این کاملا معلومه به دلیل این که شما در آن بازی سرمایه گذاری کرده اید. سرمایه گذاری درست در یک پروژه نیاز به تحقیق و پژوهش در تمامی چهارچوب ها است. پس لطفا قبل از ورود به هر بازی کمی تحقیق کنید و در کل به قول خودمان حساب و کتاب کنید که آیا این بازی یک بازی سودساز هست؟ یا خیر؟
در اصل یک بازی برای کسب درآمد نیز باید رایگان باشد. با اینحال، همیشه اینطور نیست. در حال حاضر گیمرها ابتدا باید سه Axies بخرند تا بتوانند در داخل دنیای Axie Infinity بجنگند. یا مثلا در بازی Town Star شما می توانید به صورت رایگان وارد بازی شده و محصولات را تولید کنید، اما فقط در زمانی که از NFT های این بازی استفاده کنید قابلیت دریافت درآمد را دارید. در بسیاری از بازی ها مکانیک گیم پلی محدودیت دارد و فقط در صورت خرید یا استفاده از NFT به شما سود تعلق خواهد گرفت.
جمع بندی
توسعه یک بازی ویدیویی هزینه دارد و این بازی ها توسط شرکت ها یا افراد خصوصی انجام می پذیرد. با اینحال مزیت دنیای بازی هایی با قابلیت کسب درآمد این است که یک گیمر همیشه ارزشی را ایجاد می کند که می تواند فروخته شود. حتی زمانی که یک گیمر برای شروع بازی نیاز به پرداخت هزینه دارد. هر Axie یک NFT است که می توان آن را در مارکت بازی Axie Infinity فروخت و همینطور هر معجون (Sorare) نیز قابلیت نقد شدن یا تبدیل دارد. اما تصور کنید بازی Clash of clans تصمیم به توقف بگیرد در نتیجه تمامی تلاش ها و ساختمان های بازیکنان به فراموشی سپرده خواهد شد.
بازی های دارای سیستم کسب درآمد (در حوضه بلاکچین) این قابلیت را به بازیکنان می دهد، که هر زمانی که دیگر تمایلی به بازی کردن نداشتند تمامی دارایی های داخل بازی را تبدیل کنند.
یکی از اهداف تاسیس وبسایت متاگردی تولید محتوا در حوضه بازی هایی با این مشخصات است، بازیکنان با داشتن آخرین اخبار و آموزش ها می توانند برای انتخاب بازی مناسب خودشان بهتر تصمیم بگیرند.
بدون دیدگاه